• visie

  • visual Heideweg

Herinrichting Heideweg en van Tuyllstraat Hooglanderveen

Na jarenlang lobbyen door de Belangenvereniging is vorig jaar door de Gemeente Amersfoort budget vrijgemaakt voor de herinrichting van de Heideweg en de van Tuyllstraat in Hooglanderveen. Vanaf 2019 wordt het wegdek toekomstbestendig gemaakt en tegelijk de verkeersveiligheid aangepakt. Ook wordt de afvoer van regenwater verbeterd.

BonoTraffics heeft, als ondersteunend bureau, het ontwerp gemaakt voor deze herinrichting.
Het opstellen van het ontwerp is in nauw overleg met zowel de gemeente als de werkgroep gebeurd. De werkgroep bestond uit bewoners die zich hebben opgegeven tijdens de informatiebijeenkomst en een vertegenwoordiging van de dorpsbelangenvereniging Hooglanderveen. Met deze werkgroep zijn diverse werksessies gehouden.

“We zijn begonnen om samen met hen een visie te maken hoe het er uit zou moeten gaan zien. Daarbij hebben we hen gevraagd om referentiefoto’s te maken/zoeken van dingen die wel en niet mooi zijn. In een aantal sessies hebben we een ontwerp gemaakt, dat vervolgens in 3D beelden is omgezet”.

De belangenvereniging heeft een inloopavond georganiseerd en ‘hun’ ontwerp gepresenteerd. Als eindresultaat hebben wij een ontwerpboek opgeleverd waarin het hele proces te vinden is.

Roelof Jan Pierik en Arjan Hiemstra waren namens BonoTraffics verantwoordelijk het ontwerp.

Meer informatie

Arjan Hiemstra

Telefoonnummer

06 - 31 02 79 32

E-mail

ahiemstra@bonotraffics.nl

Roelof Jan Pierik

Telefoonnummer

06 - 31 02 79 13

E-mail

rpierik@bonotraffics.nl