Verkeersdata analyse en visualisatie

BonoTraffics ontwikkelt en maakt gebruik van verschillende tools om (grote hoeveelheden) data inzichtelijk te maken voor zowel onze eigen adviseurs als onze klanten. Zo hebben we een NDW-viewer ontwikkeld om snel en eenvoudig een beeld te krijgen van intensiteiten en reistijden van alle NDW-meetpunten. Deze informatie gebruiken we om bijvoorbeeld onze verkeersmodellen te kalibreren, verkeersplannen te maken voor aannemers of gemeenten inzicht te geven in het gebruik van het verkeersnetwerk. Daarnaast maken we veel gebruik van GIS om gegevens te analyseren en op kaart te zetten.

We hebben niet alle expertise op het gebied van IT en data in eigen huis. Wanneer het IT gedeelte in een project ons te boven gaat, maken we gebruik van de kennis uit ons samenwerkingsverband Trafit. Trafit is het samenwerkingsverband op het gebied van verkeer, IT en data dat BonoTraffics is aangegaan met Informatiemanagementbureau Irias. Waar wij de experts zijn op het gebied van verkeer en vervoer zijn zij dat op het gebied van informatiemanagement en softwareontwikkeling. We hebben al vier producten geïntroduceerd die door onze opdrachtgevers in het hele land dagelijks worden gebruikt.

Ovit

Één van deze producten is ovit. Ovit is ons antwoord op de informatiebehoefte voor het openbaar vervoer. Of u nu een vervoerder, ov-autoriteit, wegbeheerder, beleidsmaker of aannemer bent, ovit geeft u op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in OV-data. De kracht van ovit is dat door het koppelen van verschillende databronnen informatie eenvoudiger gepresenteerd kan worden en nieuwe inzichten worden verkregen.

Met ovit willen we de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeteren. Dit doen we op verschillende manieren. Met ovit brengen we knelpunten in het OV-netwerk in kaart, zodat deze samen met wegbeheerders verholpen kunnen worden. Met behulp van onze landelijke historische OV-database evalueren we uitgevoerde (infra)maatregelen om de effectiviteit te bepalen om te leren wat wel werkt en wat niet. We geven wegbeheerders en aannemers inzicht in de doorstroming van het openbaar vervoer tijdens werkzaamheden. Hierdoor wordt het openbaar vervoer niet de dupe, maar kan zij profiteren van meer reizigers door een betere doorstroming dan het autoverkeer te garanderen. Daarnaast is de achterliggende techniek van ovit nu landelijk uitgerold in de dashboards van Over OV. Nu zijn alle OV-concessies eenduidig, overzichtelijk en makkelijk met elkaar te vergelijken.

Parkit

Parkit is een data-analyseapplicatie die ontwikkeld is om snel en gemakkelijk antwoord te geven op al uw parkeervraagstukken. Of u nu een parkeerbeheerder of een beleidsmaker bent, parkit geeft u op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in parkeerdata. De kracht van parkit is het samenvoegen van verschillende databronnen, de krachtige geografische presentatie en de mogelijkheid om zelf diepgaande analyses uit te voeren.

Onze klanten in het hele land profiteren nu al dagelijks van onze krachtige applicatie. Parkit geeft hen ongekende nieuwe inzichten in parkeren en bespaart bovendien een hoop tijd. Onze deskundigen werken continue aan nieuwe functies voor parkit waarvan u als gebruiker direct profiteert.
In Parkit kunnen filters worden toegepast voor de analyse van de data. Zo kan de data voor alle onderzoeksmomenten tegelijk worden gevisualiseerd, maar kan ook ingezoomd worden op een enkel registratiemoment. Ook is het eenvoudig om data te vergelijken.

Parkit is online beschikbaar, met als voordeel dat u en uw collega’s altijd en overal beschikking hebben tot de parkeerdata. Wij geven u graag een demonstratie om kennis te maken met de voordelen van deze interactieve parkeerdata-visualisatie.

Countit

In Countit worden alle verkeerstellingen gepresenteerd in interactieve grafieken, diagrammen en tabellen. Bovendien worden de verkeersstromen op een kaart of luchtfoto gevisualiseerd, zodat u in één oogopslag een indruk krijgt van de verkeerssituatie. Daarnaast maakt u eenvoudig zelf visualisaties of analyses door middel van filters en verschillende selectiemogelijkheden.

Countit is bovendien een innovatief databeheersysteem. Alle verkeerstellingen worden beheerd in deze online toegankelijke database. Heeft u nog veel historische verkeersdata in Excel-bestanden? Wij voegen ze graag voor u toe in Countit.

 

Onze adviseurs